Maailman suurin kani varastettiin – tuhannen punnan löytöpalkkio!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Guinnessin ennätystenkirjaan päässyt Darius-lemmikkikani varastettiin taannoin sen kotiaitauksesta Englannin Worcestershiresta. Kanin löytymiseen johtavasta vihjeestä luvattiin tuhannen punnan löytöpalkkio. Poliisi oli kummissaan harvinaisesta kanivarkaudesta.

Darius pääsi ennätystenkirjaan huikealla 129 senttimetrin pituudellaan. Pupun omistaja Annette Edwards on vedonnut julkisuudessa varkaisiin, että lemmikkikani on jo niin iäkäs, että sitä ei voi käyttää esimerkiksi jalostamiseen. Poliisi on julkaissut asiasta virallisen tiedotteen, Sky News uutisoi.

Pupu varastettiin häkistään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 11.-12. huhtikuuta. Ennätystenkirjaan päätyneellä Dariuksella on runsaasti jälkikasvua, josta osa on edelleen Edwardsin hoidettavana. Hän on aiemmin kertonut käyttävänsä kanien ruokintaan suuria summia, sillä ne syövät porkkanoiden ja omenoiden lisäksi kokonaisen heinäpaalin viikossa.