Lego julkaisi Pride-palikat – kannanotto ihmisoikeuksiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pride-liikkeen ideana on vahvistaa ihmisten samanarvoisuutta sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyen. Maailmalla vietetään perinteisesti lukuisia filosofian mukaisia tapahtumia pitkin kesää ja yhteisenä symbolina on sateenkaarilippu. Nyt tanskalainen rakennuspalikkajätti Lego on osallistunut tempaukseen.

Lego tuo markkinoille ensimmäistä kertaa kantaaottavan rakennuspalikkasarjan. Sateenkaariväki esiintyy koottavassa muovilelusarjassa, mikä symboloi Pride-aatetta. Yhtiö on innoissaan uudesta aluevaltauksesta.

Sarjan nimi on Everyone is Awesome. Uusi Lego-rakennuspalikkasarja tulee myyntiin kesäkuussa, jolloin vietetään Yhdysvaltojen virallista Pride-kuukautta. Sarjan tehnyt Lego-suunnittelija Matthew Ashton kertoo, että hän halusi luoda mallin, mikä symboloi kaikkien ihmisten osallisuutta huolimatta siitä, miten he identifioituvat tai ketä he rakastavat, CNN uutisoi.