Suosituista Harjunpää-rikoskirjoista työstetään televisiosarjaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää-romaanit ovat jo 1970-luvulta saakka lukeutuneet tunnetuimpiin suomalaisiin dekkareihin. Nyt lukuisiksi elokuviksikin kääntyneiden kirjojen pohjalta ollaan työstämässä uutta tv-sarjaa.

C More -palvelun Harjunpää-alkuerpäissarjassa seurataan poliisin murharyhmään kuuluvien Timo Harjunpään ja Onerva Nykäsen työtä. Kesäinen Helsinki näyttäytyy poliisien silmin kaikkea muuta kuin aurinkoselta, sillä ihmiset eivät ole turvassa kaduilla tai kodeissaan. Kahdeksanosainen sarja pohjautuu Joensuun Harjunpää-kirjoihin Ahdistelija, Poliisin poika, Kiusantekijä ja Rautahuone.

Timo Harjunpäätä sarjassa näyttelee muun muassa Fingerpori-elokuvasta tunnettu Olli Rahkonen ja Onerva Nykästä Aika jonka sain -tähti Olga Temonen. Vuonna 2022 C More -palveluun ilmestyvää Harjunpää-sarjaa on tuottanut ja käsikirjoittanut Harri Virtanen, jolla on aikaisempaa kokemusta rikosdraamoista muun muassa Karppi ja Kylmäverisesti sinun -sarjojen kirjoittajana. Harjunpää-kirjojen pohjalta on ennestään tehty useita elokuvasovituksia, joista viimeisin, Harjunpää ja pahan pappi sai ensi-iltansa vuonna 2010.