Blind Channel hehkuttaa viisumenestystä: ”Saatiin kaikki mitä lähdettiin hakemaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi teki eilen historiaa, kun Blind Channel -yhtyeen kappale Dark Side sijoittui viisufinaalissa upeasti kuudenneksi ja oli hetken aikaa jopa pistelaskennan ykkönen. Sijoitus on historian toiseksi paras, sillä edellä on vain Lordin voitto vuonna 2006.

Euroviisut 2021 tilannekatsaus Suomen saamien yleisöäänten jälkeen.

Osallistujamaiden tuomariäänillä Suomi ei vielä juhlinut, mutta yleisöäänissä Blind Channel sen sijaan menestyi upeasti. Italia voitti lopulta Euroviisut, mutta Suomen sijoitus oli loistavasti kuudes. Hieman ennen Rotterdamissa järjestettyjä Euroviisuja maailmanlaajuisen levytyssopimuksen saanut yhtye on syystäkin tyytyväinen menestykseensä.

– Huippufiilis. Saatiin kaikki mitä lähdettiin hakemaan, ja vielä helvetisti enemmän: maailmanlaajuinen major-levydiili, listaykkönen ja ryyppäyskavereita Italiasta. Sovittiin jätkien kanssa, että kun päästään Suomeen, niin puhalletaan pari viikkoa. Sen jälkeen meidän täytyy kuitenkin tehdä maailman paras rock-albumi, Blind Channel kertoo Yleisradion tiedotteessa.

Ruotsin ja Norjan raadit eivät antaneet Suomelle pisteitä. Ruotsi jäi lopulta tyytymään sijaan 14. ja Norja sijaan 18.