Kuopioon tulee Hop-On Hop-Off -busseja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turistien suosimat Hop-On Hop-Off -bussit saapuvat Kuopioon. Ne liikkuvat kahden tunnin välein tiettyä reittiä kiertäen, ja matkustajat saavat kierroksen aikana kattauksen alueen historiasta ja nähtävyyksistä. Matkustajat voivat hypätä bussista tai takaisin siihen pysäkkien kohdalla.

Kuopion Hop-On Hop-Off -bussit aloittavat liikennöimisen 28. kesäkuuta. Yksi turistikierros maksaa kympin ja se kestää 1,5 tuntia. Kuopion maisemareitti kulkee reittiä Kauppatori – Matkustajasatama – Väinölänniemi – Sokos Hotel Puijonsarvi – Kylpylähotelli Rauhalahti – Matkailukeskus Rauhalahti -RIISA – Ortodoksinen kirkkomuseo -Matkailukeskus Kuopion Saana – Kauppatori – Kuopion Matkakeskus Portti – Puijo – Matkakeskus -Kauppatori.

Linja-auton lisäksi Kuopiossa toimii samalla konseptilla liikkuva laiva, mikä kulkee Kallavettä pitkin matkustajasatamasta Bellanrantaan tai Rauhalahden matkailukeskukseen. Liput ovat voimassa koko päivän, jotta turistit ehtivät vierailemaan useassa matkailukohteessa saman päivän aikana.