Muotisuunnittelija kaatui oopperan rappusissa – menehtyi myöhemmin sairaalassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Italialaista alkuperää oleva australialainen muotisuunnittelija Carla Zampatti on kuollut oopperan rappurissa tapahtuneen onnettomuuden jälkeen. Sydneyn oopperatalossa La Traviatan ensi-iltaan katsomaan mennyt 78-vuotias nainen menehtyi viikko onnettomuuden jälkeen sairaalassa.

Zampattin omaiset kertoivat, että legendaarinen muotisuunnittelija on menehtynyt onnettomuuden seurauksena 3. huhtikuuta. Hän on asunut Australiassa 50-luvulta asti ja luonut aktiivisesti uraa 60-luvun puolesta välistä. Häntä on pidetty Australian menetyneimpänä muotisuunnittelijana.

– Hän oli australialaisten naisten esikuva. Hänen monikulttuurinen menestystarinansa alkoi valtavien radikaalien ja sosiaalisten muutosten kautta, kun hän suunnitteli vaatteita naisille, jotka taistelevat vapautumisen puolesta 1960-luvulla toimivan naisoikeusliikkeen kautta, niin töissä, kotona kuin suurissa elämäntapahtumissa, Facebookissa kirjoitetaan.