Nokialle merkittävä sopimus – kehittää Ruotsin 5G-verkkoa

Digi · Tim Isokivi

Suomalainen tietoliikennealan yhtiö Nokia on solminut merkittäväksi kuvaillun sopimuksen. Sen myötä yhtiö alkaa kehittämään Ruotsin kaupallisia 5G-verkkoja.

Viisivuotisen sopimuksen myötä Nokia tulee toimittamaan laitteistoa ruotsalaisten Teneanor ja Tele2 -operaattoreiden yhteistyöyritykselle, Net4Mobilitylle. Nokian on myös määrä korvata Net4Mobilityn vanha 4G-verkko, joka toimii Huawein laitteilla. Nykyinen 4G-verkko kattaa 99,9 prosenttia Ruotsin pinta-alasta.

Nokian puhelinverkkoyksikön johtaja Tommi Uitto kertoo tiedotteessa yhtiön olevan ylpeä sopimuksesta, ja kertoo sen olevan osoitus Nokian nopeasta kasvusta Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Telenorin Ruotsin teknologiajohtaja Jones Edén kertoo 5G-yhteyksien kattavan toistaiseksi maan suurimmat kaupungit. Tavoitteena on, että ne olisivat saatavilla 99,9 prosentille maan väestöstä vuoteen 2023 mennessä.