Tätä on tulevaisuus: Pizzaketjun robotit toimittavat ruokalähetyksiä

Digi Ruoka · Tim Isokivi

Miltä kuulostaisi pizzan saaminen kotiovelle robotin toimittamana? Kyseinen skenaario ei ole Yhdysvaltojen Texasissa sijaitsevassa Houstonissa enää pelkkää scifiä. Ravintolaketju Domino’s on nimittäin aloittanut kaupungissa ruokalähetysten toimitukset roboteilla.

Houstonin Woodland Heightsin asukkailla on mahdollisuus valita ruokaa tilatessaan toimitusvaihtoehdoksi robottilähetin. Ruoka toimitetaan asiakkaan kotiovelle Nuro-yhtiön valmistavan täysin autonomisen R2-ajoneuvon kyydissä. Asiakas saa viestinä numerokoodin, joka hänen tulee syöttää robottiauton kyljessä olevaan kosketusnäyttöön saadakseen annoksen sen sisältä.

Domino’s on jo aikaisemmin kokeillut pizzan toimittamista asiakkaille drone-lennokkien kyydissä Iso-Britanniassa. Myös lukuisat muut ravintolaketjut ovat suunnitelleet robottitoimitusten aloittamista tai vähintäänkin kokeilemista. CNN-uutissivuston mukaan esimerkiksi Pizza Hut on paljastanut työskentelevänsä autovalmistaja Toyotan kanssa aloittaakseen ruoan toimitukset robottiautoilla.