30 vuotta vanha murhamysteeri viimein oikeudessa – Viking Line -murhasta vaaditaan rangaistusta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viking Sally -risteilyaluksella tapahtui kesällä 1987 ratkaisematta jäänyt murha. Saksalaiset Bettina Taxis ja Klaus Schelkle olivat nukkumassa aluksen yläkannella, kun joku kävi pariskunnan kimppuun ja murhasi Bettinan. Nyt rikos on noussut uudelleen tapetille, sillä murhasta syytetään nyt tanskalaista miestä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Bettina Taxisin murhasta ja Klaus Schelklen murhan yrityksestä syytettynä on nykyään 51-vuotias mies, joka oli laivalla 18-vuotiaana partiopoikana. Häntä pidettiin alun perin todistajana, sillä partiopojan oli uskottu vain löytäneen uhrit ja hän kertoi yrittäneensä auttaa heitä. Poliisin mukaan murhasta syytetyn ei uskota tunteneen uhrejaan ennaltaan.

Murhaa koskevat tutkinnat aloitettiin uudelleen vuonna 2016 poliisin saamien uusien tietojen myötä. Syytetty tanskalaismies on tuomittu ennestään lukuisista rikoksista ja jopa paennut vankilasta kaivamalla tunnelin lusikalla, minkä lisäksi hän on uhkaillut ex-vaimoaan väittämällä murhanneensa kaksi ihmistä. Syyllisyytensä kiistänyt mies ei ole vangittuna, vaan hän vastaa syytteisiin vapaana.

Syyttäjät ovat kuvailleen veriteon olleen erityisen raaka ja julma. Bodomin murhiin verrattua tapausta käsitellään käräjäoikeudessa vielä 30 vuotta myöhemminkin, sillä rikosnimikkeenä murha ei vanhene koskaan. Saksalaisnaisen murha ei ole samaisella risteilyaluksella tapahtunut ainoa murhenäytelmä, sillä myöhemmin Viking Sally tunnettiin vuonna 1994 uponneena Estline-yhtiön M/S Estonia -laivana.