44-vuotias BBC-juontaja kuoli veritulppaan – syyksi epäillään koronarokotetta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Britannian yleisradio BBC:n radiotoimittajana ansioitunut juontaja Lisa Shaw on kuollut veritulppien vuoksi 44-vuotiaana. Naisen perhe on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan veritulppien syyksi epäillään Astra Zeneca -rokotetta. Rajut oireet alkoivat viikko rokotteen jälkeen.

Shaw kärsi rajuista päänsäryistä, jonka jälkeen hän sairastui vakavammin. Nainen toimitettiin sairaalaan. Yllättäen oireita saanutta juontajaa hoidettiin teho-osastolla veritulppien ja verenvuodon vuoksi. Hän menehtyi perheensä ympäröimänä.

BBC:n mukaan maan lääke- ja tuotevalvontavirasto kertoo, että Astra Zeneca -rokotetta on annettu 33 miljoonalle britille. Heistä 309 on saanut rokotteen jälkeen veritulppia. Virallista näyttöä rokotteiden ja veritulppien välisestä yhteydestä ei ole.