Mitä ihmettä? Tubettaja laittoi robottikoiran virtsaamaan olutta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Boston Dynamics -yhtiö tunnetaan lukuisista ketteristä ja keinoälyllä varustetuista roboteistaan, joista yksi on koiraa muistuttava Spot. Robottia on jo nähty käytettävän niin pelastus- kuin sotilasharjoituksissakin.

Nyt eräs Youtube-tähti on opettanut Spot-robotille jokseenkin yllättävän taidon. Tuoreella videollaan Michael Reeves esittelee muokattua robottiaan, joka kykenee virtsaamaan käskystä. Spotin erittämä neste ei tosin ole perinteistä virtsaa, vaan olutta.

Viraalina levinneellä videolla nähdään, kuinka robottikoira laskee olutta lattialle asetettuun punaiseen kuppiin. Spotin kyvyssä tähdätä nestettä on tosin vielä hieman toivomisen varaa. Twitterissä levinneen lyhyen videon lisäksi olutta virtsaavaan robottiin ja sen kouluttamiseen päästään tutustumaan myös Reevesin Youtubessa julkaiseman, 16 minuuttia pitkän videon muodossa.