STM: Turvavälivelvoite koskee jatkossa vain sisätiloja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on monien muiden maiden tavoin ollut korona-aikana voimassa tartuntatautilain väliaikainen turvavälivelvoite. Siinä ihmisiä on velvoitettu pitämään toisiinsa vähintään kahden metrin turvaväli niin ulko- kuin sisätiloissakn.

Nyt sosiaali- ja terveysministeriö on kuitenkin muuttanut turvavälivelvoitetta. Ne tulevat 1. kesäkuuta 2021 alkaen koskemaan ainoastaan sisätiloja. Turvavälejä täytyy noudattaa jatkossakin siis esimerkiksi kaupoissa ja ravintoloissa, mutta ulkona kahden metrin etäisyyttä muihin ei tarvitse enää jatkossa pitää.

Muutoksen tarkoituksena on helpottaa tapahtumien sekä urheilu- ja liikuntapalvelujen järjestämstä ulkotiloissa. Myös niiden järjestämistä koskevien velvoitteiden valvominen tulee olemaan jatkossa helpompaa. Tartuntalain määräaikaisten säännösten voimassaoloa jatkettiin 31. joulukuuta 2021 saakka.