Vesa-Matti Loirin upea aluevalloitus – mukana Amorphis-kitaristin kappaleella ja musiikkivideolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansainvälistäkin mainetta pitkän uransa aikana niittäneen Amorphis-yhtyeen kitaristi Esa Holopainen julkaisi toukokuun lopussa soololevynsä Silver Lake by Esa Holopainen. Levyn lauluosuuksissa kuullaan lukuisia vierailevia solisteja, joista yllättävimpiin lukeutuu suomalaisen viihdemaailman elävä legenda Vesa-Matti Loiri.

Vesa-Matti Loiria kuullaan Silver Lake by Esa Holopainen -albumin kappaleessa Alkusointu. Hän tulkitsee kappaleessa tunnistettavalla ja dramaattisella puheäänellään Einon Leinon runoa. Loiri nähdään myös kappaleen tuoreella musiikkivideolla.

Vesa-Matti Loirin lisäksi Esa Holopaisen ensimmäisellä soololevyllä kuullaan kuutta solistia eri puolilta maailmaa. Heidän joukossaan ovat muun muassa Amorphis-laulaja Tomi Joutsen, The Gathering -yhtyeestä ja soolourastaan tunnettu Anneke Van Giersbergen, Soilwork-vokalisti Björn ”Speed” Strid ja Katatonia-yhtyeen Jonas Renkse. Muusikkoina levyllä toimivat Holopaisen ohella basisti Pasi Heikkilä, rumpali Mika ”Kaasu” Karppinen ja kosketinsoittaja Vili Itäpelto.