Raju näky videolle: Yhdysvaltojen erikoisjoukot iskivät vahingossa tehtaaseen Bulgariassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oliiviöljyn tuotannossa käytettäviä laitteita valmistavan tehtaan työntekijöitä kohtasi taannoin todellinen yllätys. Bulgariassa sijaitsevaan tehtaan sisälle ilmestyi keskellä kirkasta päivää joukko aseistautuneita sotilaita. Kaikkien onneksi tilanteen taustalla oli inhimillinen erehdys.

Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen 173. laskuvarjoprikaatti osallistui NATOn sotilasharjoituksiin, jotka järjestettiin Bulgarian Cheshegirovon lentotukikohdassa. Lentokentän alueella sijaitsevia bunkkereita tutkineet sotilaat päätyivätkin vahingossa yksityisen yrityksen omistamalle alueelle. Viraalina levinneellä valvontakameroiden kuvaamalla videolla nähdään, kuinka täysissä varusteissa olleet sotilaat ilmestyivät yllättäen tehtaan sisälle.

Tehtaan työntekijät suhtautuvat videolla sisälle ilmestyviin aseistautuneisiin sotilaisiin miltei koomisella tyyneydellä. Yhdysvaltojen Bulgarian suurlähetystö on sittemmin pahoitellut tapahtunutta. Tehtaan omistajan on kerrottu kuitenkin aloittaneen oikeustoimet tapaukseen liittyen.