Nintendo avaa oman museon – perehdyttää yhtiön ja pelien historiaan

Digi Matkailu Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alaa ovat ravistelleista lukusista mullistuksista huolimatta japanilainen Nintendo on pitänyt vuosikymmenien ajan pintansa yhtenä suurimmista videopeliyhtiöistä. Yhtiö avasi taannoin Japanissa Super Nintendo World -teemapuiston, ja nyt on vuorossa Nintendo-museo.

Nintendo on paljastanut muuttavansa Kiotossa sijaitsevan tehtaansa ja sitä ympäröivän alueen galleriatilaksi. Tarkoituksena on muuttaa tehdas museoksi, jossa vierailjat pääsevät tutustumaan Nintendon ja koko pelialan historiaan. Esillä on niin konsoleita kuin lisälaitteitakin, minkä lisäksi museossa vieraileville tarjotaan vaihtelevia näyttelyitä ja erilaisia Nintendo-teemaisia kokemuksia.

Nintendon historia ulottuu huomattavasti pidemmälle kuin moni saattaisi olettaa, sillä se perustettiin jo vuonna 1889 pelikortteja valmistaneena yrityksenä. Museoksi muutettava Kioton Uji-tehdas valmistui vuonna 1969. Nintendo Gallery -museon on määrä valmistua maaliskuussa 2024.