Viimeinkin! Baarit ja ravintolat pidempään auki myös Uudellamaalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronarajoituksia on alettu lieventämään nopealla tahdilla myös Uudellamaalla. Baarit ja ravintolat saavat olla auki entistä myöhempään jo tästä päivästä, perjantaista 11. kesäkuuta kello 18 lähtien. Myös tanssi- ja karaokiellosta luovutaan.

Uudenmaan ravintolarajoituksia leivennettiin pääministeri Sanna Marinin johtaman valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa. Sen myötä anniskelu sallitaan kiihtymisalueen baareissa ja ravintoloissa 09-22 välisenä aikana, ja ne saavat olla auki 05-23. Vielä ennen rajoitusten leiventämistä anniskeluaika oli Uudellamaan baareissa 09-18 ja ravintoloissa 09-20.

Uudenmaan baareissa on jatkossakin käytössä puolen normaalista asiakaspaikamäärästä, kun taas ruokaravintoloissa käytössä on 75 prosenttia kapasiteetista. Ulkoterasseilla paikkarajoituksia ei ole, mutta jokaisella asiakkaalla tulee olla oma istumapaikka ja etäisyyksistä tulee huolehtia.

Kiihtymisvaiheen rajoituksista seuraava lievennyt on perutaso. Siinä anniskelu on sallittu kello 01 asti, ja ravitsemusliikkeet saavat olla auki kahteen asti yöllä. Perustasolla ollaan jo useimmissa Suomen maakunnissa.