Nintendo lanseeraa uuden retro-käsikonsolin – mukana neljä klassista Zelda-peliä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Japanilainen pelijätti Nintendo on viime vuosina tuonut markkinoille useita retropelien ystävien nostalgian nälkään vetoavia laitteita ja pelejä. Nyt yhtiö on juhlistamassa The Legend of Zelda -klassikkopelin 35. juhlavuotta Game & Watch -retrokonsolilla.

Taskuun mahtuva pelikone muistuttaa päällisin puolin 1980-luvulla suosittuja Game & Watch -elektroniikkapelejä. Laitteen sisältämä teknologia on kuitenkin huomattavasti elektroniikkapelejä kehittyneempää, ja se pitää sisällää yhteensä neljä retropeliä. Ne ovat alun perin 8-bittiselle Nintendo Entertainment Systemille julkaistu The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link, Game Boylle julkaistu The Legend of Zelda: Link’s Awakening ja aikoinaan elektroniikkapelinä julkaistu Vermin.

The Legend of Zelda -käsikonsoli ilmestyy myyntiin 12. marraskuuta. Sen hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa 50 dollaria, eli noin 40 euroa. Nintendo lanseerasi viime vuonna myös Super Mario Bros. ja Super Mario Bros. 2 -pelit sisältäneen Game & Watch -pelilaitteen.