Nyt on jalokivellä kokoa! 1 098 karaatin timantti on maailman kolmanneksi suurin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Botwanassa on tehty huikea timanttilöydös. Paikallinen kaivosyhtiö on löytänyt timantin, jonka uskotaan olevan maailman kolmanneksi suurin.

Debswana Diamond Company löysi 1 098 karaatin timantin 1. kesäkuuta. Sitä kuvaillaan yhtiön 50-vuotisen taivaleen suurimmaksi. Botswanan mineraaliministeri Lefoko Moagin mukaan löydös ei olisi voinut tapahtua parempaan aikaan, sillä maan taloudelle tärkeä timanttien myynti on kärsinyt koronakriisin vuoksi.

Toistaiseksi nimetöntä alokiveä esiteltiin The Guardian -lehden mukaan keskiviikkona Botswanan presidentti Mokgweetsi Masisille. Maailman toiseksi suurin timantti, 1 109 karaatin Lesedi La Rona löydettiin vuonna 2015 niin ikään Botswanasta. Maailman suurin timantti on puolestaan vuonna 1905 Etelä-Afrikasta löydetty 3 106 karaatin Cullinan.