Tikka kyllästyi kuvaamiseen? Tuhosi riistakameran Venäjällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnon helmaan asetetut riistakamerat ikuistavat toisiaan erikoisiakin tilanteita. Nyt Venäjän Leningradin alueella on ihmetelty metsään asetettuun kameraan kohdistunutta ilkivallantekoa, jonka syylliseksi paljastui yllättävä taho.

Viraalina levinneellä videolla nähdään, kuinka palokärki ilmestyy aivan riistakameran eteen. Zhelna-nimen saanut lintu alkoi nokkimaan kameraa, minkä seurauksena laite meni lopulta rikki.

Ala-Syvärin luonnonpuiston edustajien mukaan naamioitu kamera jouduttiin lopulta poistamaan sijainnistaan. Kamera on parhaillaan korjattavana, ja saattaa siksi olla poissa käytöstä jonkin aikaa. Tikka ei tuhonnut kameraa pelkästä ilkivallan ilosta, vaan sen kerrotaan olleen etsimässä hyönteisiä ravinnokseen.