Suomalaiset maailman parhaita: Palauttavat eniten pulloja ja tölkkejä kierrätykseen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalainen juomapakkausten kierrätysjärjestelmä on erinomainen esimerkki kiertotaloudesta, jossa materiaali hyödynnetään uudelleen. Pullon ja tölkin matka palautusautomaatilta jatkuu käsittelylaitokselle, jossa sen materiaali – lasi, muovi tai alumiini – työstetään uusiokäytettäväksi.

Suomalaiset palauttivat viime vuonna pantillisia juomapakkauksia ahkerasti, sillä jopa 93 prosenttia pulloista ja tölkeistä palautui takaisin kiertoon. Viime vuonna palautui takaisin kiertoon yli kaksi miljardia pantillista juomapakkausta. Eniten palautettiin alumiinitölkkejä, noin 1,4 miljardia kappaletta.

– Suomalaiset ovat maailman parhaita juomapakkausten kierrättäjiä, ja ympäristötietoisuuden lisääntyminen kasvattaa kierrätystä entisestään. Viime vuonna teettämämme kuluttajatutkimuksen mukaan jopa 42 % suomalaisista kokee ympäristösyyt tärkeimmäksi motiiviksi juomapakkausten kierrättämiseen. Pantti on toki itsessään erittäin hyvä kannustin, kertoo Suomen Palautuspakkaus Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nurminen.