Työpaikkailmoitusten määrä kasvanut – nuorille tarjolla runsaasti töitä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työtä oppii parhaiten tekemällä. Nuorena aloitettu työura palkitsee elämän kaikissa vaiheissa, eikä kansantalous rasitu kotona laiskottelevista ihmisistä. Mitä enemmän saamme ahkeria veronmaksajia, sitä paremmin koko Suomi kansalaisineen voi. Duunitori kertoi taannoin, että sivustolle on listattu peräti 52 prosenttia enemmän työpaikkailmoituksia kuin vuosi sitten.

Duunitorilla on tällä hetkellä yli 36 500 työpaikkailmoitusta. Työpaikkoja on todellisuudessa auki huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä. Kesätyöpaikkojen määrä on kehittynyt samaan tapaan kuin muutkin työpaikkailmoitukset, sillä niitä oli alkuvuodesta auki enemmän kuin viime vuonna, ja maaliskuussa ne kasvoivat dramaattisesti suhteessa vuoteen 2020.

– Avoimien työpaikkojen kasvu kertoo, että taloudessa menee nyt selkeästi paremmin. Uusi työpaikka on yritykselle usein investointipäätös. Kun tulevaisuuden näkymät ovat paremmat, työnantajat uskaltavat rekrytoida enemmän, kommentoi Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm.