1600-luvun maalauksia löydettiin roskiksesta Saksassa – viranomaiset ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosisatoja vanhaa ja arvokasta taidetta on löydetty Saksassa täysin odottamattomasta paikasta. Kaksi 1600-luvulta peräisin olevaa taidemaalausta oli jollain tavalla päätynyt moottoritien laidalla sijaitsevaan roska-astiaan. Töiden alkuperä on mysteeri.

64-vuotias mies huomasi taannoin Baijerissa sijaitsevan moottoritien huoltoalueen roskakorissa kaksi maalausta ja toimitti ne poliisille. Taideasiantuntijan analyysin perusteella maalaukset vaikuttavat olevan alkuperäistöitä. Kölnin poliisi on BBC:n mukaan pyytänyt yleisöltä vihjeitä tapaukseen liittyen.

Toinen maalauksista on italialaistaiteilija Pietro Bellottin omakuva vuodelta 1665. Toinen työ on puolestaan hollantilaistaiteilija Samuel van Hoogstratenin maalaus, joka esittää virnistävää poikaa punaisessa päähineessä. Kummankin taiteilijan maalauksia on huutokaupattu kymmenien ja jopa satojen tuhansien eurojen hintaan.