Britney Spearsin asianajaja poptähden tilasta: ”Häntä voisi verrata koomapotilaaseen”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Poptähti Britney Spears oli vuodesta 2008 lähtien isänsä Jamien holhouksen alla kärsittyään julkisesta hermoromahduksesta. Taannoin hän kuitenkin jätti tehtävän väliaikaisesti omien terveysongelmiensa vuoksi, ja hänen korvaajakseen nimettiin ammattilainen holhooja Jodi Montgomery.

Myöhemmin Britney Spears aloitti oikeustaistelun, jossa hän vastusti isänsä palaamista hänen holhoojakseen. Oikeuden päätöksellä Britney Spears ei kuienkaan heti päässyt pois holhouksen alaisuudesta, vaan naisen edunvalvontaa pidennettiin. Eilen Britney Spears oli viimeksi oikeudessa Los Angelesissa, jossa hän vaati holhouksensa lopettamista.

Päätöksen jälkeen naisen fanit ja monet julkisuudesta tunnetut ystävät ovat kampanjoineet sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #freebritney. Heidän mielestään tähden tulisi saada tehdä omia päätöksiä ja elää elämäänsä niin kuin itse parhaakseen näkee.

Britney Spears ei saa ajaa autoa tai allekirjoittaa itse mitään häneen liittyviä asiakirjoja. Hän ei saa tehdä mitään päätöksiä. Viime aikoina tätä on kauhisteltu mediassa, mutta nyt naisen asianajaja Sam Ingham on kertonut haastattelussa, että järjestelyssä oikeasti mietitään vain sitä mikä on tähden omaksi parhaaksi.

Aiemmin tällä viikolla Britney kertoi isänsä estävän hänen tulemisensa raskaaksi, koska häntä ei päästetä lääkäriin poistamaan kierukkaa.

Asianajaja on vakuuttunut siitä, että Britney ei pysty tekemään omia päätöksiään. Hänen kerrotaan kommentoineen Spearsin mielentilaa kuvailemalla, että Spears on kuin koomassa. Asianajajan mukaan tähden aivot ovat kuin koomassa vaikka tähti itse on hereillä.