John McAfee löydettiin kuolleena vankilasta Espanjassa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

McAfee-virustorjuntaohjelmiston kehittänyt John McAfee on kuollut 75-vuotiaana. Eksentrinen ohjelmistokehittelijä ja liikemies löydettiin kuolleena espanjalaisesta vankilasta, josta häntä oltiin luovuttamassa Yhdysvaltoihin veronkiertosyytteiden vuoksi.

BBC:n mukaan Katalonian oikeusministeriö on kertonut merkkien viittaavan siihen, että John McAfee kuoli itsemurhaan. Tiedotteessa vankilan lääkäreiden kerrotaan yrittäneen elvyttää häntä kuitenkaan onnistumatta. McAfee kuoli vain tunteja sen jälkeen, kun Espanjan korkein oikeus päätti luovuttaa hänet Yhdysvaltoihin.

John McAfee pidätettiin Espanjassa lokakuussa hänen yritettyään nousta Turkkiin matkalla olleeseen lentokoneeseen. Häntä syytettiin vuosia jatkuneesta veronkierrosta. McAfee itse puolestaan kuvaili syytteitä poliittisesti motivoituneiksi ja kertoi uskovansa, että häntä vastaan oli olemassa salajuoni.

McAfee perusti vuonna 1987 menestyksekkään virustorjuntaohjelmistoon keskittyneen McAfee-yhtiön, jonka hän myi vuonna 2011. Hänet tunnettiin värikkäänä ja lukuisissa kohuissa paistatelleena hahmona, jonka nettovarallisuus oli suurimmillaan 100 miljoonaa dollaria. Elämänsä aikana hän muun muassa asettui useita kertoja Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaaksi, oli tekemisissä useasti lain kanssa ja jopa hetken aikaa epäiltynä murhasta vuonna 2012.