Pietarin jalkapalloturistien juhannusjuhlat peruttu – karanteeniin ja testeihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen miten Pietariin Suomen EM-otteluita seuraamaan matkanneita päästettiin viranomaisten virheen vuoksi takaisin Suomen ilman pakollista koronatestiä. Testeihin jääneiltä on löydetty jo kymmenittäin positiivisia koronatapauksia, joten futisturistien keskuudessa on suurella todennäköisyydellä lukuisia vielä havaitsemattomia koronatartuntoja.

Tänään Suomen viranomaiset kehottivat, että Pietarissa äskettäin käyneiden tulee jättää juhannusjuhlinta väliin ja sen sijaan pysytellä vapaaehtoisessa karanteenissa ja suunnata koronatesteihin. Ensimmäisessä testissä tulee käydä heti ja sen jälkeen vielä toisessa testissä.

Mitä pidempään koronatestin kanssa odottaa ja mitä suuremman ihmismäärän kanssa henkilö on tekemisissä, sitä suurempi on vaara levittää koronavirusta. Jalkapallon EM-kisakaupungissa Pietarissa koronaviruksen ilmaantuvuus on yli kymmenkertainen Suomeen verrattuna. Pietarissa on tänään ilmoitettu sadasta koronakuolemasta ja neljäs korona-aalto on käynnissä.