Onnittelut! Samuel L. Jackson saa kunnia-Oscarin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Samuel L. Jackson on näytellyt lähes 50 vuotta kestäneen uransa aikana kymmenissä elokuvissa. Roolien joukkoon mahtuu niin kassamagneetteja kuin kriitikoiden ylistämiä elokuviakin. Silti tähti ei ole voittanut kertaakaan Oscar-palkintoa.

Samuel L. Jacksonin Oscar-laiminlyöntiä ollaan nyt korjaamassa. Oscar-akatemia on nimittäin julkistanut ensi vuoden kunnia-Oscarien saajat, ja mukana on muun muassa Jackson. Muita kunnia-Oscarin saajia ovat niin ikään pitkän ja arvostetun Hollywood-uran tehnyt Danny Glover, norjalaisnäyttelijä Liv Ullman sekä ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Elaine May.

Samuel L. Jackson aloitti uransa tv-roolien parissa jo 1970-luvun alussa. 72-vuotias tähti on näytellyt uransa aikana muun muassa Pulp Fiction, Do the Right Thing – Kuuma päivä, Jurassic Park ja Mafiaveljet -elokuvissa, Star Wars -saagan esiosissa sekä lukuisissa Marvel-elokuvissa.