Suomalaisesta Jäniskerroin-kirjasta työstetään Hollywood-elokuvaa – pääosassa Steve Carrell

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirjailija Antti Tuomaisen Jäniskerroin -kirja on niittänyt suosiota paitsi Suomessa, myös maailmalla. Kyseessä on tähän mennessä jo 15 maahan myydyn romaanitrilogian ensimmäinen osa. Nyt palkitun kirjailijan romaanista ollaan työstämässä Hollywood-elokuvaa.

Jäniskerroin-elokuvan tuottavat Amazon Studios ja Mandeville Films. Sen päärooliin on kiinnitetty näyttelijä ja koomikko Steve Carrell. Hänet tunnetaan muun muassa Yhdysvaltojen Konttori-sarjasta ja elokuvista kuten 40 v. ja neitsyt, The Big Short, Little Miss Sunshine ja Uutisankkuri: Rong Burgundyn legenda.

Mustan huumorin sävyttämä Jäniskerroin kertoo vakuutusmatemaatikko Henri Koskisesta, perii veljeltään talousvaikeuksissa olevan seikkailupuiston ja joutuu yllättävään tilanteeseen velkoja perivien rikollisten vuoksi. Antti Tuomaisen kirjoja on julkaistu yli 30 maassa. Hänen Pikku Siperia -romaaninsa on voittanut kansainvälisen The Petrona Awards -palkinnon parhaana pohjoismaisena dekkarina.