40 vuotta vankilassa istunut saamassa armahduksen – ryösti taco-ravintolan vesipyssyllä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Rolf Kaestel tuomittiin vuonna 1981 elinkautiseen vankeusrangaistukseen taco-ravintolan ryöstämisestä Yhdysvaltojen Arkansasissa. 264 dollarin, eli noin 223 euron ryöstösaaliin saanut mies oli suorittanut rikoksen vesipistoolilla aseistautuneena.

Rolf Kaestel on yrittänyt useita kertoja saada armahdusta tuomiostaan. Nyt Arkansasin kuvernööri Asa Hutchinson on ilmoittanut lieventävänsä miehen tuomiota, minkä myötä hän tulee todennäköisesti vapautumaan vankilasta ehdonalaiseen. Tuorein armahdusanomus oli Kaestelin viides.

70-vuotias Kaestel kertoi hakemuksessaan hänellä saattavan olla jäljellä vielä energisiä ja tuotteliaita elinvuosina, ja ilmaisi haluavansa olla vielä osallisena yhteiskuntaa. Miehen kerrotaan Fox News -sivuston mukaan olevan mallivanki, joka ei ole koskaan rikkonut vankilan sääntöjä ja opiskeli muurien sisällä itselleen kolme perustutkintoa.