Kuolleelle hiphop-legendalle kunnianosoitus – saa nimeään kantavan kadun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalais-brittiläinen hiphop-tähti MF Doom, oikealta nimeltään Daniel Dumile, kuoli 49-vuotiaana lokakuussa 2020. Nyt tähdelle ollaan järjestämässä näyttävää kunnianosoituksena New Yorkissa, jossa hän varttui ja nousi kuuluisuuteen yhtenä hiphopin salaperäisimmistä artisteista.

Dumilen entinen koulukaveri Patrick C. Graham aloitti taannoin kampanjan, jossa esitettiin Long Beachilla sijaitsevan kadunpätkän nimeämistä uudelleen. Kampanjan eteämisen myötä katu on saamassa uuden nimen KMD-MF DOOM Way. Alueella varttuneen Grahamin mukaan niin monet yhteisön asukkaat kuin kaupunginhallituksen jäsenet pitivät ideaa hyvänä.

– Daniel Dumile, eli MF Doom, jätti pysyvän jäljen musiikkiteollisuuteen ja eri puolilla maailmaa asuvien ihmisten elämään. Long Beach voi ylpeänä kunnioittaa hänen muistoaan ja olla ylpeä siitä, että hän kutsui kaupunkiamme kodiksi, Graham kuvaili HipHopDX-sivuston mukaan.

MF Doom syntyi Lontoossa, mutta hän muutti lapsena perheineen New Yorkiin. Suuresta arvostetusta niin hiphop-skenessä kuin musiikkipiireissä laajemminkin nauttinut tähti vietti elämänsä viimeiset vuodet jälleen Lontoossa.