Kutisevilla korvilla ruokahalut vievä syy – korvassa muhi sieni-infektio

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Korvien hygieniasta on syytä pitää hyvää huolta, kunhan muistaa olla jakamatta niiden puhdistamiseen käytettäviä esineitä. Muussa tapauksessa voi käydä samoin kuin eräälle vietnamilaiselle miehelle.

Hanoissa työskentelevän tohtori Cuongin vastaanotolle oli saapunut mies, joka valitteli kutinaa ja kipua korvassa. Tutkimuksissa miehen korvista löytyi sieni-infektio, jota esitellään viraalina levinneessä graafisessa videossa. Cuong kykeni poistamaan sienen helposti, ja potilaan vointi parani parissa päivässä.

Huffpost-sivuston mukaan miehen vaiva johtui todennäköisesti siitä, että hän oli käyttänyt samoja vanupuikkoja muiden ihmisten kanssa. Korvien sieni-infektio voi myös tarttua esimerkiksi uidessa trooppisilla alueilla.