Saako ananasta syödä hampurilaisen välissä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosi 2017 kirjoitettiin historiankirjoihin aikakautena, jolloin maailmanlaajuista keskustelua herätti ananaksen kuuluminen pizzaan. Oi aikoja. Nyt on noussut debattia ananaksen paikasta hampurilaisen välissä.

Staran toteuttaman suurkyselyn mukaan ananas kuuluu pitsaan, vaikkakin maailman huippukokit ja jopa Islannin presidentti on kieltänyt hedelmien panemisen italialaiseen herkkuun. Nyt maailmalla on itänyt väittely siitä, saako paistettua ananasrengasta panna hampurilaisen väliin.

Ananaksen maku paranee, jos sitä sivelee ennen grillaamista teriyaki- tai soijakastikkeella. Ananasrenkaalla varustettua hampurilaista kutsutaan usein Havaiji-burgeriksi, aivan kuten ananaskinkkupitsaa Hawaii-pizzaksi. Jos haluaa oikein hullutella, voi perinteisen pihvin korvata friteeratulla kanafileellä. Tsaijjai!