Euroopan tulvakatastrofi: Ainakin 90 on kuollut ja 1 300 kadonnut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Euroopassa kärsitään poikkeuksellisen rankoista sateista, jotka ovat aiheuttaneet valtavia tulvia etenkin Saksan lounaisosiin ja Belgiaan. Tulvissa on kuollut 90 ihmistä, eikä 1.300 ihmiseen ole saatu yhteyttä.

Saksalaiset mediat kertovat Rheinland-Pfalzin ja Nordrhein-Westfalenin osavaltioissa katastrofia aiheuttavien tulvien jatkuvat todennäköisesti vielä tänään. Belgiassa on kuollut yhdeksän ihmistä ja Saksassa 81. Useita rakennuksia on tuhoutunut.

Tuhansia ihmisiä on evakuoitu ja alueella työskentelee pelasushenkilökuntaa niin palolaitoksilta, poliisista kuin puolustusvoimistakin. Sateet ovat kulkeutuneet myös Hollantiin, jossa 10.000 ihmistä on evakuoitu. Sateiden pelätään jatkuvan vielä pitkään.

Lähteet: Deutche Welle, Bild, The Local