Maailman kalleimmat ranskalaiset – maksaisitko näistä 170 euroa?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisten ravintoloiden, grillien ja pikaruokaloiden listoilta löytyvistä ranskanperunoista joutuu harvemmin maksamaan muutamia euroja enempää. New Yorkissa sijaitsevan ikonisen ravintolan ranskanperuna-annos on kuitenkin toista luokkaa.

Serendipity3-ravintola on ansainnut Guinnessin ennätystenkirjan tittelin maailman kalleimmilla ranskanperunoilla. Ravintolan taiteellisena johtajana sekä kokkina toimivan Joe Calderonen ja ravinolapäällikkö Frederick Schoen-Kiewertin kehittelemä Creme de la Creme Pommes Frites -annos maksaa 200 dollaria, eli 170 euroa.

Ranskanperunat valmistetaan Chipperbeck-lajikkeen perunoista ja kaltataan Dom Perignon -samppanjassa sekä J. LeBlanch -samppanjaviinietikassa. Ranskalaiset friteerataan kolmesti Lounais-Ranskasta peräisin olevassa hanhenrasvassa ja maustetaan Guerande-tryffelisuolalla, Urbani-tryffeliöljyllä, lampaanmaidosta valmistetulla tartufello-juustolla ja vielä mustatryffeleillä. Kristallilautasella tarjoiltava annos viimeistellään syötävällä kullalla ja parhaista raaka-aineista valmistetulla mornay-kastikkeella.