Tokion olympialaisia uhkaa uusi vaara – alueelle varoitus mahdollisesta taifuunista

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen leviäminen on varjostanut Tokion olympialaisia, mutta nyt urheilukilpailuihin kohdistuu myös toisenlainen vaara. Tokion asukkaita on varoiteltu Japania lähestyvästä trooppisesta hirmumyrskystä.

Sääasiantuntijat tarkkailevat parhaillaan Tyynellämerellä muodostuvaa taifuunia. Vaikka myrskyn etenemistä ei ole vielä kyetty ennustamaan tarkasti, on mahdollista että se iskee Tokioon maanantaina tai tiistaina.

– Suurin vaikutus kilpailuihin tapahtuisi tietenkin, jos myrsky iskisi suoraan Tokioon. Suurin osa tapahtumapaikoista ja tapahtumista sijaitsee siellä. Vaikutus saattaisi kuitenkin myös näkyä vaikka myrsky etenisi pohjoiseen tai etelään päin Tokiosta. Kisapaikkoja on myös pidempien matkojen päässä suur-Tokion alueelta, AccuWeather-sääpalvelun meteorologi Jake Sojda kertoo.

Suurimman uhan alla olisivat Sojdan mukaan ulkoilmassa järjestettävät tapahtumat. Niitä saatettaisiin joutua siirtämään voimakkaan sateen ja tuulen vuoksi. Erityisen vaaralliseksi taifuuni koituisi vesiurheilulajien, kuten surffauksen tapauksessa.