Lentokone evakuoitiin – teini lähetti aseen kuvan muille matkustajille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokoneiden ja lentoasemien turvajärjestelyt ovat olleet erityisesti viimeisten 20 vuoden ajan erittäin tiukkoja. Taannoin kokonainen lentokone tyhjennettiin Yhdysvaltojen Kaliforniassa matkustajista iPhonen AirDrop-toiminnon kautta jaettujen kuvien vuoksi.

United Airlines -yhtiön lento 2167 oli valmistautumassa lähtöön San Franciscon kansainvälisellä lentokentällä, kun osa matkustajista sai älypuhelimiinsa yllättäen ampuma-aseen kuvia. Pian lentäjä ilmoitti koneessa ilmenneestä vaarasta, ja matkustajia kehotettiin poistumaan. Kaikki matkustajat seulottiin uudelleen varotoimenpiteenä.

Kuvan lähettäjäksi paljastui koneessa ollut teini-ikäinen poika. Hänen mukaansa kuvien ampuma-ase ei ollut aito, vaan kyseessä oli muovikuulia ampuva airsoft-ase. Airsoft-ase ei ollut tapahtumahetkellä teinin hallussa.

Lentokone nousi ilmaan kohti Orlandon kansainvälistä lentoasemaa lopulta kolme tuntia aikataulusta myöhässä. Aseen kuvan AirDrop-toiminnolla lähettänyttä teiniä ei SF Gate -lehden mukaan päästetty enää mukaan lennolle.