Louvre haastamassa aikuisviihdesivuston oikeuteen – syynä härskit versiot taideteoksista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmanlaajuinen aikuisviihdesivusto aloitti taannoin Classic Nudes -projektin, jossa tavoitteena on yhdistää aikuisviihde ja ikoniset taideteokset. Sivuston omassa museo-oppaassa esiteltiin aikuisille tarkoitettuja versioita klassisesta taiteesta.

Tavoitteena on yhtiön mukaan kannustaa ihmisiä tutustumaan taiteeseen ja vierailemaan museoissa. Classic Nudes -oppaassa mainittiin muun muassa Pariisissa sijaitseva taidemuseo Louvre. Museo ei ole suhtautunut positiivisesti saamaansa huomioon ja nyt Louvren kerrotaan suunnittelevan sivuston haastamista oikeuteen, ja museon asianajajien kerrotaan jo lähestyneen sivustoa.

Italian Uffizi-taidegalleria on niin ikään uhannut sivustoa oikeustoimilla. Gallerian edustaja kertoo Daily Beast -lehdelle, ettei kukaan ole antanut lupaa taideteosten käytölle. Edustajan mukaan Italian kulttuuriperintöön liittyvät säännöt velvoittavat hankkimaan luvan museoiden ja niissä esillä olevien teosten kuvien käyttöön kaupallisissa tarkoituksissa.