420 000 henkilöä hakenut EU:n koronatodistuksen Omakannasta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suurin osa suomalaisista saa koronatodistuksen sujuvasti Omakannasta. Heinäkuussa EU:n koronatodistuksia on hakenut Omakannassa yhteensä 420.400 henkilöä.

Suurimmalla osalla koronarokotteen saaneista todistus on Omakannassa. Potilastietojärjestelmiin ja kirjaamistapoihin on tehty kevään aikana muutoksia, jotta todistukset muodostuvat rokotteen saaneille automaattisesti Omakantaan.

Todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta haki heinäkuun aikana 31.000 henkilöä ja todistuksen sairastetusta koronasta haki 6.600 henkilöä. Yksittäisiä koronatodistuksia voi yhä puuttua. Tämä johtuu siitä, että joidenkin sairaanhoitopiirien ja kuntien alueella tehdään vielä päivityksiä paikallisiin potilastietojärjestelmiin ja terveydenhuollon kirjauksiin.