Koronakriisi piinaa olympialaisia – Tokiossa ennätysmäärä tartuntoja

Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokiossa on parhaillaan käynnissä 23. heinäkuuta alkaneet kesäolypialaiset. Suurta urheilutapahtumaa varjostaa maassa pahentunut koronakriisi, jonka vuoksi Tokioon julistettiin taannoin elokuun loppupuolelle saakka voimassa oleva hätätila.

Uusia koronatartuntoja kirjattiin keskiviikkona 28. heinäkuuta 3 177 kappaletta, joka on kaupungin tähänastinen ennätys. Tartuntojen määrän ennätys meni rikki jo toista päivää putkeen. Tiistaina uusia tartuntoja nimittäin kirjattiin 2 848 kappaletta.

Ennen olympialaisia edellinen Tokion koronatartuntojen ennätys kirjattiin 7. tammikuuta, jolloin uusia tapauksia oli 2 520 kappaletta. Uusien tartuntojen suuri määrä aiheuttaa Reuters-uutistoimiston mukaan paineita paikallisiin sairaaloihin, joihin on jo jouduttu tilaamaan lisää vuoteita potilaita varten.