Scarlett Johansson haastoi Disneyn oikeuteen – syynä elokuvan suoratoisto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara uutisoi taannoin, että Disney päätti julkaista kaksi odotettua ensi-iltaelokuvaa samaan aikaan suoratoistopalvelussa että elokuvateattereissa. Toinen niistä oli Scarlett Johanssonin tähdittämä Marvel-elokuva Black Widow, joka sai ensi-iltansa 9. heinäkuuta.

Nyt Johansson on haastanut Disneyn oikeuteen juuri elokuvansa julkaisemisen vuoksi. Aiheesta uutisoineen Comicbook.comin mukaan syynä on raha, sillä Scarlett Johanssonin ja Marvelin välisessä sopimuksessa hänen palkkionsa on sidottu elokuvan menestykseen valkokankailla. Nyt katsojat pääsevät kuitenkin katsomaan sen myös kotisohvallaan, mikä luonnollisesti vähentää katsojamääriä elokuvateattereissa.

Wall Street Journal -lehden mukaan Johansson syyttää Disneya sopimusrikkomuksesta ja siitä, että yhtiö estää häntä saamasta hänelle sopimuksensa mukaan kuuluvaa osuutta elokuvan tuotoista. Näyttelijän asianajaja John Berlinski uskoo, että tämä ei ole viimeinen tapaus, jossa näyttelijät peräävät oikeuksiaan suoratoistona julkaistuista elokuvista.