Satumainen aarre! Takapihalta löytyi 100 miljoonan dollarin safiiriesiintymä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus omalta takapihaltakin voi tehdä arvokkaita löytöjä. Erään Sri Lankassa sijaitsevan kodin pihasta kaivettiin sattumalta esiin safiirirykelmä, jonka uskotaan olevan maailman suurin.

Ratnapurassa asuvan jalokivikauppiaan kodin pihalle oltiin kaivamassa uutta kaivoa, kun maasta paljastui jotain yllättävää. Esiin kaivettiin jopa 510 kiloa painava safiirirykelmä. Serendipity Sapphire -nimen saaneen rykelmän arvo kansainvälisillä markkinoilla voi kohota lähes 85 miljoonaan euroon.

Asukas käytti yli vuoden ajan kiven putsaamiseen, jotta rykelmää kyettäisiin analysoimaan tarkemmin. Siitä kuitenkin irtosi jo putsaamisprosessin aikana kiviä, jotka osoittautuivat korkealaatuisiksi safiireiksi. BBC:n mukaan Sri Lanka on maailman johtava safiirien viejämaa, ja Ratnapuran nimikin tarkoittaa singaleesin kielellä jalokivien kaupunkia.