Valtaosa suomalaisista kannattaa koronapassia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapassin käyttöönoton mahdollisuus on herättänyt runsaasti keskustelua niin Suomessa kuin maailmallakin. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista kannattaa sitä.

Kyselyyn vastanneista 63 prosenttia kannatti koronapassin käyttöönottoa Suomessa. 23 prosenttia ei kannattanut koronapassin käyttöönottoa ja 14 prosenttia ei puolestaan osannut ottaa asiaan kantaa. Heinäkuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 1 100 suomalasta 15-79 vuoden ikähaarukasta.

Koronapassia käytettäisiin edellytyksenä esimerkiksi isoihin yleisötapahtumiin pääsemiseksi. Kyseessä on virallinen todiste siitä, että sen kantaja on saanut molemmat koronarokotukset, negatiivisen testituloksen tuoreessa koronatestissä tai sairastanut koronan ja parantunut siitä. Koronapassi on jo käytössä osassa Euroopan maita, muun muassa Tanskassa.

– Rokotekattavuus on parantunut merkittävästi. Koronapassi tarjoaisi terveysturvallisen tavan järjestää yleisötilaisuuksia. Passi myös kannustaisi rokotteen ottamiseen, jos sitä vaadittaisiin esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoo tiedotteessa.