Perheen kodista paljastui raju yllätys – seinissä eli 450 000 mehiläistä

Koti & Asuminen Ohhoh! · Tim Isokivi

Maalaseudun rauhaan muuttanut pariskunta törmäsi taannoin yllättävään ongelmaan uudessa kodissaan. Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa sijaitsevan rakennuksen seinien sisällä asui lähes puolen miljoonan mehiläisen yhdyskunta. Ongelma on sittemmin ratkaistu, mutta se ei tullut halvaksi.

Skippackissa sijaitsevan maalaistalon joulukuussa aviomiehensä kanssa ostanut Sara Weaver kertoo CNN-uutissivustolle myyjän maininneen seinissä olevan mehiläisiä. Pari oli kuitenkin niin innoissaan koulun lähellä sijaitsevasta edullisesta talosta, etteivät he kyselleet asiasta enempää. Mehiläsongelman todellinen suuruus selvisi Weavereille vasta kevään saapuessa.

Pariskunta palkkasi ammattilaisen mehiläishoitajan, Allan Lattanzin poistamaan hyönteiset rakennuksesta. Lattanzin mukaan myös edellinen asukas oli kysellyt häneltä mehiläisistä eroon hankkiutumisesta, mutta tullut toisiin aatoksiin 12 000 dollarin hinnan vuoksi. Viikossa mehiläiset ja niiden kuningattaren turvallisesti uuteen kotiin siirtänyt Lattanzi arvioi hyönteisiä olleen noin 450 000 kappaletta.

Weaverit vuokraavat kotia parhaillaan toisille asukkaille. Mehiläisiä talossa ei ole sittemmin nähty. Sara Weaverin mukaan mehiläisistä eroon hankkiutuminen oli kallis ja päänvaivaa aiheuttava prosessi, mutta välttämätön mikäli he haluavat vielä joskus asettua itse taloksi kotiin.