Australialaiset urheilijat järjestivät megabileet olympiakylässä – hotelli kuin pyörremyrskyn jäljiltä

Ohhoh! Urheilu · Terhi Piiroinen

Tokion olympialaisiin osallistuneet australialaiset jalkapallo- ja rugby-joukkueet ovat herättäneet närää kisajärjestäjissä. Urheilijat olivat järjestäneet olympiakylässä bileet ennen kotimatkaansa. Majoitusliike sai osansa bailuissa.

Reuters uutisoi, että Australian olympiakomitea on ryhtynyt tutkimaan urheilijoiden juhlia ja sen aiheuttamia tuhoja. Hotellihuoneen seinissä oli reikiä ja lattialla oksennusta. Myös joukkueiden maskotteina olleet aidon kokoiset emu ja kenguru joutuivat hetkeksi karkuteille.

Australian olympiatiimin johtaja on sanonut virallisessa lausunnossaan, että suurin osa urheilijoista on edustanut kotimaataan sivistyneesti niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Hän kuitenkin tunnustaa, että muutama joukkueen jäsen on sortunut huonoon käytökseen. Olympiakomitea moittii, että öykkäröinti ei kuulu hyvään urheilijahenkeen.