New York ottaa rokotepassin käyttöön – tarvitaan ravintoloihin pääsemiseksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

New York on Yhdysvaltojen ensimmäinen suurkaupunki, jossa otetaan käyttöön rokotustodistukset takeena ravintolan sisäänpääsystä. Ravintolaan ei pääse negatiivisella testitodistuksella tai sairastetulla koronavirustodistuksella. Sisään pääsee ainoastaan, jos henkilö on rokotettu.

Rajoituksen avulla halutaan ehkäistä koronaviruksen leviäminen ravintolan sisätiloissa. Osa ravintoloitsijoista on kiusaantunut, että joutuu tarkastamaan henkilön rokotustiedot, mutta yrittäjillä ei ole varaa sulkea ovia. Samalla rokotustodistuksella pääsee myös kuntosaleille ja viihdekeskuksiin. Tiedossa ei vielä ole, miten lasten kanssa menetellään 13. syyskuuta alkavan säädöksen kanssa.

– The Key to New York City, eli New York avain. Kun kuulet sanat, voit tietää henkilön ottaneen tarvittavat rokotukset ja pystyvän osallistumaan upeisiin aktiviteetteihin tässä kaupungissa. Jos et ole rokotettu, valitettavasti, et voi tehdä täällä paljoakaan, New Yorkin pormestari Bill de Blasio sanoi NPR:n mukaan.