Lopeta näiden lasten astioiden käyttö – vedetään heti markkinoilta

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruokavirasto ja Tulli ovat varoittaneet kuluttajia silikonista valmistetuista Mushie-tuotemerkin pikkulasten astioista. Markkinoilta vedettävien tuotteiden käyttö on lopetettava, sillä ne voivat sisältää haitallisia haihtuvia aineita.

Markkinoilta vedetään Mushie Silicone Suction Plate -lautaset ja Mushie Silicone Snack Cup -mukit. Silikonisista astioista havaittiin siirtynän liikaa haihtuvia yhdisteitä. Maahantuojia on varotoimenpiteenä pyydetty poistamaan tuotteet myynnistä ja kuluttajia lopettamaan niiden käyttö, sillä haihtuvissa aineissa voi olla pienten lasten terveydelle haitallisia aineita.

Tuotteiden käyttö on ollut Ruokaviraston mukaan niin lyhytaikaista, ettei niistä arvella ehtineen koitua lapsille terveydellistä haittaa. Takaisinveto koskee tuotteiden kaikkia värivaihtoehtoja. Tuotteiden myyntipaikat ja artikkelinumerot löytyvät Ruokaviraston sivuilta.