Viro vaatii koronapassin tapahtumissa, ravintoloissa ja museoissa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronarajoituksiin on jälleen tullut muutoksia Virossa. Uudet rajoitukset koskevat esimerkiksi suomalaisia matkailijoilta, joiden on jatkossa syytä varautua esittämään koronatodistus rajan lisäksi lukuisissa muissa tilanteissa.

Virossa otettiin käyttöön vapaaehtoinen koronapassi. Mikäli esimerkiksi tapahtumassa osallistujia vaaditaan esittämään todistus rokotuksesta, sairastetusta koronasta tai negatiivisesta testituloksesta, saa sisätiloissa oleskella kerrallaan 6 000 ihmistä ja ulkotiloissa 12 000 ihmistä. Mikäli koronatodistuksen esittämistä ei vaadita, saa sisätiloissa oleskella kerralla 50 ihmistä ja ulkotiloissa 100 ihmistä.

Osallistujamääriin liittyvät rajoitukset ovat käytössä esimerkiksi festivaaleilla, museoissa, ravintoloissa ja elokuvateattereissa. Hotelleita ne eivät kuitenkaan koske. Virolaisten lisäksi myös ulkomailta saapuvien matkailijoiden täytyy esittää koronatodistus sitä vaativissa paikoissa.

Viro lisäsi Suomen elokuussa maahantulomallinsa keltaiseen kategoriaan. Sen vuoksi maahan saapuneilta yli 12-vuotiailta suomalaisilta on vaadittu todistusta joko täydestä rokotussarjasta, sairastetusta koronasta tai alle 72 tuntia sitten saadusta negatiivisesta koronatestistä. Viroon palasi taannoin myös julkista liikennettä koskeva maskipakko.