Bob Dylan haastettiin oikeuteen – syytetään 12-vuotiaan hyväksikäytöstä vuonna 1965

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä Bob Dylan on vakavien syytösten kohteena. Newyorkilaiseen tuomioistuimeen jätetyn haasteen mukaan hän käytti 12-vuotiasta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen vuonna 1965 asunnossaan New Yorkin Chelsea-hotellissa.

Haasteen mukaan tuolloin 23-vuotias Bob Dylan hyödynsi asemaansa muusikkona, tarjosi hänelle alkoholia ja huumeita sekä käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen useita kertoja kuuden viikon aikana. Kanteen mukaan Dylan olisi myös uhannut uhria väkivallalla. Nykyään 68-vuotias uhri sanoo haasteessa Dylanin aiheuttaneen hänelle psykologista vahinkoa ja henkisiä traumoja.

80-vuotiaan tähden edustajan mukaan syytökset eivät pidä paikkansa. Edustaja kertoo BBC:lle Dylanin asianajajien puolustavan muusikkoa kärkkäästi. Bob Dylan tunnetaan pitkän linjan folk-muusikkona, jonka ura on jatkunut 1960-luvulta aina 2000-luvulle saakka.