Lämmin kesä lisäsi oluen myyntiä – myös alkoholittomien kysyntä kasvoi

Ruoka · Tim Isokivi

Olvi-panimokonsernin liikevoitto, liikevaihto ja myyntivolyymi kasvoivat merkittävästi vuoden toisen neljänneksen aikana. Katsastuskauden on kerrottu olleen jopa Olvin paras puolivuotistulos. Myyntiin vaikutti lämmin kesä.

Olvin huhti-kesäkuun liikevoitto nousi 20,6 miljoonaan euroon, lisääntyen parin prosentin edestä vuoden takaisesta 20,2 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi 132 miljoonaan euroon, kun vielä vuotta aikaisemmin se oli 121 miljoonaa. Myyntivolyymi oli lähes 250 miljoonaa litraa.

– Alkukesän lämmin sää tuki myyntivolyymien kasvua sekä lisäsi myös pienempien pakkauskokojen kysyntää, kuvaili Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho tiedotteessa.

Helteiden myötä kysyntä kohosi jopa niin nopeaa, että siitä aiheutui viivästyksiä toimituksissa. Markkinaosuus koheni erityisesti oluiden ja kivennäisvesien tapauksessa. Myös alkoholittomien tuotteiden myynti kasvoi katsastuskaudella merkittävästi. Olvin kerrotaan tehneen viime vuonna ennätystuloksen. Yhtiön liikevoitto oli tuolloin yli 56 miljoonaa euroa.