Teppo Laurio polki Mount Everestille Tahkolla – 24 tuntia ja yhteensä 53 nousua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuopiolainen polkupyöräilijä Teppo Laurio valloitti Mount Everestin Tahkolla, Everesting -haasteen parissa. Tavoitteena oli nousta yhtä mäkeä ylös niin monta kertaa, että se vastaa Mount Everestin korkeutta, joka on 8.848 metriä. Laurion valinta oli yksi vaikeimmista. Tahkon El Grande -nousu.

Laurio suoritti haasteensa maastopyöräilemällä. Maantiellä Laurio on alittanut 10 tunnin aikarajan reilusti, mutta Tahkon maasto on huomattavasti haastavampi kuin maantie. Laurio aloitti urakkansa lauantaiyönä kello kahdelta, ja sai urakkansa maaliin sunnuntaiyönä kello kaksi. Aikaa extreme-haasteeseen kului siis vuorokauden verran, eli 24 tuntia. Nousuja kertyi yhteensä 53 kappaletta.

Yöllä alkaneen haasteen ensimmäinen ongelma ilmaantui auringon noustua. Hyppyrin alastulossa Laurio kolaroi rusakon kanssa, joka aiheutti kaatumisen ja ajotietokoneen näytön särkymisen. Rusakko, mies ja, mikä tärkeintä, pyörä säilyivät Laurion mukaan kuitenkin ehjinä, lukuun ottamatta pientä naarmua polvessa. Ajotietokonekin keräsi dataa huolimatta näytön rikkoutumisesta.