Mies syytti baaria humalastaan – voitti oikeudessa miljoonakorvaukset

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainenen Daniel Rawls on voittanut nostamansa kanteen Texasissa sijaitsevaa baaria vastaan. Miehen mukaan ravintola juotti hänet liian humalaan, mikä johti tappeluun ja ruumiilliseen vammaan.

Oikeusjutun taustalla on toukokuussa 2019 tapahtunut välikohtaus, jossa Daniel Rawls tappeli toisen humalaisen asiakkaan kanssa ja loukkasi sen seurauksena päänsä. Mies syytti humalastaan Texasin Andrews’issa sijaitsevaa La Fogata Mexican Grill -ravintolaa. Rawlsin mukaan ravintola oli jatkanut alkoholin tarjoilua hänelle ja toiselle asiakkaalle, vaikka he olivat jo selkeästi päihtyneitä.

Kanteen mukaan ravintola ei ollut kouluttanut paikalla ollutta baarimikkoa arvioimaan asiakkaan päihtymystilaa tarpeeksi hyvin. Rawls syytti ravintolaa myös huolimattomuudesta, sillä paikalle ei oltu soitettu ambulanssia. Rawls voitti oikeusjutun, saaden vahingonkorvauksia 5,5 miljoonan dollarin eli noin 4,7 miljoonan euron edestä.

Ravintolalla on 30 vuorokautta aikaa valittaa oikeuden päätöksestä. Houston Chronicle -lehden mukaan Rawls on tuomittu aikaisemmin kahdesti julkijuopottelusta.